Julkaisematon kirjoitukseni HS:n mielipidepalstalta:

Eivät ole Kuvataideakateman opinnot ihan hukkaan menneet, sen verran taitavaa median monitasoista hyödyntämistä Leinonen taiteilijana harrastaa. Tämä juttu on osa kokonaisuutta.

Sen sijaan asiasta hivenen poiketen, näen erittäin omituisena sen että HS sensuroi kirjoituksia joissa kirjoittaja kritisoi HS:ää itseään juttujen julkaisemista ja pohtii mahdollisia julkaisumotivaatioita. On jokseenkin erikoista että maan johtava päivälehti ei salli itseensä kohdistuvaa arvostelua mielipidepalstoillaan.

Minun aiempi kirjoitus jätettiin julkaisematta, joka sinällänsä oli osuva heitto mahdollisista motivaatioista tämän Raisio Oyj-Leinonen jutun julkaisemiselle. Jos joku ei ymmärrä mistä on kysymys, huomioikaa missä galleriassa Leinosen näyttely on. Leinonen ei suinkaan ole ainoa taiteilija Suomessa, joka käyttää mediakuvastoa osana omaa taidettaan, mutta hän taitaa olla taitavimmasta päästä käyttämään mediaa kokonaisuudessaan palvelemaan omia päämääriään.

Eikö vähän aikaa sitten juuri kyselty median vallan perään? Ehkä se valta on niillä jotka osaavat median valtaa hyödyntää, medialla itsellään ei siten mitään valtaa ole.

Taiteilija Jani Leinonen selitti uutta Elovena-tyttöään Raisiolle