Reilu peli on nykyään pelkkää sananhelinää, sitä on hyvä muistaa juhlapuheissa ja julistuksissa, mutta käytännössä reiluun, herrasmiesten peliin törmää nykyään vain Curlingissa. Mitenkähän lienee naisten jalkapallo, olen liian vähän seurannut kyseistä lajia.

Onko lopulta sama mitä Materazzi sanoi Zidanelle ja miksi hän lopulta hermostui provokaatioon punaisen kortin arvoisesti? Ehkä ketään ei kiinnosta, meillä on uusi maailmanmestari ja hävinnyttä joukkuetta ei tarvitse muistella.

_41867312_zinediezidane270.jpg

Minun henkilökohtainen mielipiteeni on että Italia ei voittanut maailmanmestaruutta reilulla pelillä, he käyttivät epäurheilijamaisia temppuja jo aiemmissa peleissä (viimeisen minuutin sukellusrankkari Australiaa vastaan, korttirumba USA:ta vastaan), en tiedä olisiko joku toinen joukkue  ansainnut  mestaruuden, mielestäni palkintoa ei tulisi luovuttaa joukkueelle jonka pelaaja haukkuu vastapuolen pelaajaa terroristiksi. Ehkä voitto urheilulle olisi ollut päätös jättää jakamatta ensimmäistä palkintoa, mestaruuden olisi voinut luovuttaa joukkueelle joka pelasi lähimpänä reilun pelin hengessä, kuka sitten sen palkinnon saikaan.

Onneksi nämä surkeat kisat ovat ohitse.