Takaa-ajo ei ollut poliisillekaan helpoimmasta päästä. Poliisi kadotti hirven välillä näkyvistään, mutta sitä pystyttiin seuraamaan ihmisten hätäkeskuspuheluiden perusteella. Takaa-ajoon osallistui autoilla neljä poliisipartiota.

1135220619978.jpeg

Viimeinen ilmoitus hirvestä tuli poliisille Suikkilan kaupunginosasta. Hirvi oli kiivennyt monikerroksisen parkkitasanteen ylimpään kerrokseen ja hypännyt alas noin viiden metrin korkeudesta. Parivuotiaan naarashirven todettiin kuolleen heti selkärangan murtumiseen.

Savolainen pitää poliisioperaatiota hyvin onnistuneena, sillä hirvi ei tiettävästi ehtinyt aiheuttaa vahinkoja kaupungissa.
Yhteensä hirven takaa-ajo kesti noin kaksi tuntia.
HS:n artikkeli tapauksesta.

Jälleen kerran kovat materiaaliset arvot voittivat luontokappaleen hengen säilyttämisen  eloonjäämistaistossa? Miksi hirveä ei yritetty pelastaa ja toimittaa takaisin luontoon? Hirvi on iso eläin, mutta luulisi että eläimen rauhanomaiseen taltuttamiseen olisi löytynyt keinot, vaikka ampua nukutusnuoli takamukseen ja kuljettaa eläin takaisin metsään?

Mitä jos kysymyksessä olisi ollut vauhkoontunut hevonen?Villieläinten elämää ei nähtävästi kunnioiteta suomessa laisinkaan, käytännöllisyys ja tehokkuusajattelu veivät voiton tässäkin tapauksessa.