Sosiaali- ja terveysministeri Tuula Haatainen (sd.) pitää populistisena arvostelua, jota hallituksen budjettiesityksen sosiaalipaketti on saanut oppositiolta. Oppositio pitää budjettiriihen sosiaalipakettia hajanaisena ja riittämättömänä.

Haatainen esitteli hallituksen budjettia lauantaina Vaasassa SDP:n tilaisuudessa. Haatainen perustelee, että menokohteet valittiin tutkimusten perusteella ja kuulemalla eri tahoja.

Hänen mukaansa erityisryhmien ahdinkoon voi vastata vain täsmätoimin. Hän mainitsee esimerkkinä yli tuhat leskien kotitaloutta, joihin on luvassa asumistuen korotusta enintään 90 euroa kuukaudessa.


Olin ajatellut että jättäisin budjetin ja vaalikikkailut blogissani vähäksi aikaa syrjään, mutta ei tällaisten uutisten takia voi katsella vain vierestä.

80 miljoonaa euron köyhyyspaketti yli 40 miljardin budjetissa on pennosia, tästä 80 miljoonasta vielä puolet menee kuntien piikkiin. Tällaisia puolustelevia ja myös syytteleviä kannanottoja tulee istuvan ministerin suusta. Mitä ihmettä? :(

Voisiko Haatainen selventää yksityiskohtaisesti mitä ne tutkimukset ja tahot olivat, joihin hän viittaa?