Toukokuussa syyllisiä etsittiin kissojen ja koirien kanssa. Parin koulupojan kuvat julkaistiin iltapäivälehden kannessa tutkinnan edistämiseksi. Aktivisteja ja anarkisteja syytettiin/syyllistettiin melkein välittömästi palon sytyttäjiksi. 14.7.2006 Poliisi ja mm. Helsingin Sanomat julkistaa uutta tietoa Makasiinien palosta.

Olisiko julkinen anteeksipyyntö paikallaan? Kuka sen esittäisi ja kenelle? Epämääräinen möhkyinen media aktivisteille? Rakkikoirana äänessä olleet poliitikot aktivisteille? Anteeksipyyntöä ei taida kuulua.

Poliisin toiminta ja tiedottaminen lienee suhteellisen asiallista tapahtuman liepeiltä, hehän pysyivät tutkinnan ajan hyvin puolueettomina mahdollisten syyllisten suhteen. Media pillastui koko tapauksesta, ilmeisesti ei ollut Toukokuussa muuta tarjottavaa roskalehdille ja mm. Hesarille? Hesarin verkkosivuilla oli linkki makasiinin palokuviin noin kuukauden palon jälkeen, oliko lehti valumassa roskalehtien tasolle? Ainakin makasiinien paloista uutisoidessa liikuttiin jossain muualla kuin mitä laatulehdeltä (?) on totuttu odottamaan.

Hurlumhei... suomi putoamassa puusta vai matkalla puuhun jatkoille?


Suosittelen lukemaan Pirtolan kolumnin samaisesta aiheesta, Taide-lehti 3/2006 s. 57

Taustamusiikiksi suosittelen Suomen Talvisodan kappaletta Suomi Palaa (säv. Ruotsin kuningas, san. Taannehtiva Seuralainen ja Oriveden kenkätehdas).

Oujee!!!!