Tapahtuman mediakuva ja kulku on itselleni vieläkin epäselvä. Ylen niukka uutisointi Smash Asem-operaatiosta on ollut "epäilyttävää". Onneksi nykyään on olemassa kamerakännykät ja esim. youtube, jolloin kansalaiset itse voivat toimia riippumattomana mediana kuvien ja videoiden taltioijina.

Helsingin Sanomat on ollut mediana aktiivinen Smash Asem-tapahtumien uutisoinnissa ja mm. kerännyt lukijoiden kertomuksia tapahtumista. Koska osalle ihmisistä HS ei edusta puolueetonta mediaa,  tätä lähdettä ei voi pitää "totuuden torvena", kertomuksia on tietenkin voitu julkaista hyvinkin valikoidusti. Ainakin pikalukemisella julkaistut kertomukset vaikuttavat aidoilta, mukana on myös ainakin yksi poliisia tukeva tarina, vertailun vuoksi vastaavia YLEn keräämiä tarinoita.

Youtubessa löytyy runsaasti videoita "Smash Asem" hakusanoilla, osa videoista on varmaankin anarkistien itsensä kuvaamia. Mieltäni jäi kuitenkin askarruttamaan varsinkin tämä video, siinä poliisi piirittää jossain Vanhan nurkilla teinejä ja muuta porukkaa... mm. tv-kuvaajia(?), piirityksen suunta jää vähän epäselväksi, ilmeisesti ollaan matkalla kohti Postin ja Kiasman aukiota.

Kysymyksiä... miksi poliisin ja paikallaolijoiden arviot mielenosoittajien lukumäärästä eroavat niin paljon toisistaan? Pidätettyjä oli yli 100, vaikka useiden arvioiden mukaan anarkistien ydinjoukko koostui noin 20 henkilöstä. Pidätettyjen joukossa oli mm. Ville Komsi, joka omien sanojensa mukaan yritti megafonilla rauhoittaa väkijoukkoa, mellakan lietsomisen sijasta. Ylen sivuilta ei enää edes löydy poliisin tiedotetta Smash Asem-operaatiosta, lisään linkin tänne myöhemmin, jahka sen löydän jostain lukuisista keskusteluketjuista. :)

Suomen blogistania on ollut jokseenkin hereillä ja myös paikan päällä, kiitokset osalle tämän jutun linkeistä kuuluu Matti Lintulahdelle. Risuja YLElle aiheen pintapuolisesta käsittelystä, vaikka Smash Asem-operaation jälkipyykki on hehkunut kuumana lukuisilla internetin keskustelupalstoilla. Uutta "löylyä" on luvassa lauantaina, kun Kiasman aukiolla järjestetään uusi, rauhanomaisempi mielenosoitus.