Miksi kaupoissa on hyllymetreittäin tehotuotettua broilerinlihaa ja sianlihaa?

Miksi tarjolla ei ole laisinkaan luomulihaa?

Esimerkiksi Valintatalo on surkea esimerkki lihatuotteiden tarjonnan suhteen. Olen totaalisen kyllästynyt siihen että suomalaisille kuluttajille oikein tyrkytetään hyllymetreittäin epäeettisesti kasvatettua broilerinlihaa. Lihatiskille voisi olla edes tieto siitä miten liha on tuotettu.

Hesburger ja muut pikaruokalat ovat toinen kummajainen, liikevoittoa taotaan kidutettujen broilerien selkänahasta, kuinka moni pikaruokaa syövä edes tulee ajatelleeksi mistä liha on peräisin.

Nyt oli juttua tv:ssä kuinka kalkkunanliha olisi epäeettisesti tuotettua? Oliko kyseessä pelkkä hämäys? Olen itse pitänyt aina kalkkunanlihaa eettisempänä vaihtoehtona kuin broilerinlihaa. Kalkkunanlihaa on hyvin vaikea löytää ruokakaupoista.

Täytyykö lihansyönti lopettaa kokonaan vai onko tilanteeseen tulossa jokin muutos eettisempään suuntaan?

 keskustelua aiheesta